Recensie op Nieuws voor Diëtisten (15-08-2021)

Onze diëtist/leefstijlcoach schreef een recensie over het boek Handboek na je maagverkleining op de website van Nieuws voor Diëtisten. Alhoewel het boek bedoeld is voor mensen met een maagverkleining is het zeker ook bruikbaar voor diëtisten. Klik HIER om te lezen.

SLIMMER van start in Schuilenburg/Liendert (15-08-2021)

Eindelijk is het zo ver! We kunnen starten met SLIMMER. Dit is een programma van 2 jaar waarbij je aan de slag gaat om een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Meer info lees je HIER.

 

Gecombineerde Leefstijl Interventie SLIMMER (18-05-2021)
Binnenkort start Food in Motion in samenwerking met Fysiotherapie Schuilenburg

Vacature diëtist (18-5-2021)

We zijn op zoek naar een leuke diëtist om ons team te versterken. Voor uitgebreide info zie vacature

Begeleiding bij zwangerschapsdiabetes ( 5-5-2021)

Sinds begin dit jaar begeleiden we ook vrouwen met zwangerschapsdiabetes. Voorheen werd deze begeleiding gedaan vanuit het ziekenhuis, maar is nu overgedragen aan de 1e lijnsdiëtisten in samenwerking met de verloskundigen van diverse praktijken in de regio.
De begeleiding van de diëtist bestaat uit het vergroten van kennis over voeding bij zwangerschapsdiabetes, maar juist ook op het leren omgaan met en toepassen van de adviezen in de dagelijkse situatie. Want het is niet niks als je zwangerschap opeens ‘medisch’ wordt. Het stukje coachen wordt door veel vrouwen dan ook als zeer waardevol ervaren.

Telefonische consulten en videoconsulten (08-02-2021)

Momenteel vinden de meeste consulten plaats via videoconsulten en telefonische consulten. Zowel de weersomstandigheden als de corona-maatregelen zorgen er voor dat we vooral op afstand werken. We hopen dat iedereen gezond blijft en zo min mogelijk hinder heeft van de sneeuw, kou en gladheid.
Alle consulten gaan door, ook blijft het mogelijk om een eerste consult af te spreken.

Leefstijlchallenge (10-01-2021)
Het nieuwe jaar is al even begonnen. Iedereen met goede voornemens dagen we uit om mee te doen met onze Food-Fit-Challenge. Met deze leefstijlchallenge werk je in 12 of 16 weken aan een gezondere leefstijl. Hierbij zetten we ook onze nieuwe tool in die jou zeker kan ondersteunen: de Vytal voedingsapp. Deze app biedt voedingsschema’s afgestemd op jouw behoefte. Hierdoor hoef je je niet meer druk te maken over wat je nu weer eens zult gaan eten en hou je meer tijd over om je te richten op andere leefstijlfactoren zoals beweging, stress, ontspanning en slaap.
Meer weten over de FOOD-FIT-Challenge? Klik dan HIER en meld je direct aan.
Nieuwe lockdown (31-12-2020)

Nu het aantal nieuwe corona besmettingen in de regio Amersfoort oploopt en er een nieuwe, besmettelijkere variant van het virus is vragen we je aandacht voor onze veranderde werkwijze.
Ook met de nieuwe corona maatregelen blijven wij op een veilige en verantwoorde manier onze dieetbegeleiding bieden.
De diëtisten vallen onder de (para)medische beroepen en mogen daarom doorgaan met werken.
Juist in deze corona-tijd is een gezond eetpatroon en leefstijl belangrijk, maar voor velen ook een nog grotere uitdaging.
Onze diëtisten staan, juist ook nu, voor je klaar zoals je van ons gewend bent om je te ondersteunen en coachen. Je bent dus nog steeds van harte welkom voor een consult.
MAAR: wel met gezond verstand.
Daarom vragen we je actief het volgende:
Kan jouw consult ook op afstand plaatsvinden?
Of val je zelf in de groep kwetsbaren?
Zo ja, dan adviseren we je dringend om je consult om te zetten naar een videoconsult of telefonisch consult.
Als dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat er een weging of meting van de lichaamssamenstelling gepland staat of omdat dit nadrukkelijk is afgesproken, blijf je welkom op de praktijk.
Voel je je niet prettig bij een consult op afstand? Ook dan blijf je welkom op de praktijklocaties.
Alle consulten gaan zo veel mogelijk door, al dan niet op afstand, om te voorkomen dat er wachttijden ontstaan in de komende weken. Hier lees je alles over het videoconsult.
EENVOUDIG ZELF JE AFSPRAAK MAKEN OF OMZETTEN NAAR EEN VIDEOCONSULT OF TELEFONISCH CONSULT
Een afspraak maken voor (of omzetten naar) een videoconsult of telefonisch consult is simpel en kan je zelf doen via onze online-agenda, mits je hiervoor een inlogcode hebt ontvangen.
De online-agenda vind je hier. Je kunt hier als bestaande klant inloggen.
Lukt het niet om in te loggen stuur ons dan een mailtje, appje of sms met het bericht dat je het consult wilt omzetten naar een videoconsult dan wel een telefonisch consult.
Liever niet bellen. Zo hoeven wij tijdens de spreekuren geen telefoon aan te nemen en hebben we alle aandacht en tijd voor onze cliënten.
De praktijk blijft dus open voor consulten, zonder bericht of wijziging in de online-agenda gaan we er van uit je te zien in de praktijk op het afgesproken tijdstip.
We vragen je om extra aandacht voor onze corona maatregelen. Deze kan je hier nalezen
We wensen iedereen een mooi en vitaal 2021.
Laten we er ondanks alle uitdagingen samen een heel goed jaar van maken!