Mindful Eten

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een overvolle agenda en zijn we non-stop online en rennen van afspraak naar afspraak. We krijgen continue, de hele dag door prikkels. Prikkels die om onze aandacht vragen. Even een Facebook update bekijken of een SMSje sturen, etc. Er zijn zoveel dingen die schreeuwen om onze aandacht dat de dingen die er echt toe doen (o.a. je gezondheid) niet de aandacht krijgen die ze verdienen.
Ook met eten is dit het geval. Eten gebeurt vaak tussen de bedrijven door en zonder aandacht. Een hapje hier en een drankje daar, om weer snel door te kunnen naar de volgende afspraak. En als je dan een keer thuis eet hoe vaak eet jij dan voor de televisie, achter de laptop of met je mobiel in je hand? Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de dag vaak niet eens meer weet wat je allemaal in je mond hebt gestopt.

keep-calm

Wat is mindful eten?
Mindful eten geeft je inzicht in de gedachten die maken dat je toch steeds meer eet dan je van plan was, op welke momenten dit precies gebeurt en ook welke soorten honger er zijn. Wat is de relatie tussen jouw gevoelens en eten en hoe kan je dit herkennen? Weet je eigenlijk wel wat je voelt en kan je dit benoemen? Je leert herkennen waar je echt behoefte aan hebt op zo’n moment.

Aan de hand van schrijfopdrachten, doe-oefeningen en ontspanningstechnieken ga je aan de slag om zodoende steeds meer inzicht te krijgen in de patronen die zich bij jou afspelen rondom eten. Dus weg met de eetregels, stop met lijnen en leer voelen waar je echt behoefte aan hebt. Kies er voor om bewust aandacht te geven aan de dingen die er echt toe doen!

Maak een afspraak met de diëtist.