Keivitaal

KeiVitaal is een leefstijlprogramma waarbij je onder begeleiding van een diëtist, fysiotherapeut en buurtsportcoach werkt aan een gezonde en actieve leefstijl. Bewegen en voeding staan daarbij centraal. Samen bepaal je je persoonlijke doelen en maak je een persoonlijk beweeg- en voedingsprogramma. Food in Motion werkt hierbij samen met de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Schuilenburg.

Voor wie?

Je kunt deelnemen aan KeiVitaal als je een inactieve leefstijl hebt én

  • Diabetes
  • Overgewicht of obesitas, al dan niet in combinatie met een verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, verhoogde bloedglucosewaarden of COPD

Het doel

Een gezondere leefstijl, een gezonder eetpatroon, je fitter voelen zijn voorbeelden van doelen die je kunt behalen met KeiVitaal. Uiteindelijk is het doel dat je zelf je gezondere leefstijl kunt volhouden en lekker aan het bewegen bent binnen het lokale sportaanbod.

Het programma

KeiVitaal bestaat uit een voedings- en beweegonderdeel en duurt maximaal 1 jaar. De mate van begeleiding en intensiteit is daarbij afhankelijk van je gezondheidssituatie én behoefte. Je hebt regelmatig contact met de diëtist of fysiotherapeut over de voortgang.
De consulten met de diëtist zijn individueel en ook de begeleiding van de fysiotherapeut is individueel. Soms wordt er wel tegelijkertijd met andere mensen getraind in dezelfde oefenruimte. De buurtsportcoach bekijkt samen met jou welke beweegactiviteiten je aanspreken en welk sportaanbod er in de buurt is waar je aan mee kunt gaan doen. Dit kan van alles zijn zoals een wandelclub van het buurthuis, tennisvereniging, zwemgroep of een sportschool. Er is heel veel sportaanbod in de wijk. Er zal altijd iets bij zijn wat bij je past.

De kosten van KeiVitaal worden via de reguliere weg vergoed (via de basisverzekering en/of ketenzorg). Informeer vooraf goed bij je zorgverzekeraar of vraag de diëtist en fysiotherapeut.

Meer informatie lees je op https://www.keivitaal.nl