Het verhaal van Corine

In december 2015 besloot ik om rigoureus het roer om te gooien en echt wat aan m’n overgewicht te gaan doen. Iets waar ik al m’n hele leven mee kampte en al vele pogingen aan gewaagd had. Ik wilde voor een maagverkleining gaan, iets waar ik al veel positieve verhalen over gehoord had.

Echter om mee te kunnen in een traject naar de operatie toe moest ik eerst de afgelopen 5 jaar minimaal een half jaar bij een diëtiste hebben gelopen. Dat was voor mij al even langer geleden, dus op naar een diëtiste, waar ik in de loop der jaren al een behoorlijke allergie voor had opgebouwd vanwege alle wijzen de vingertjes.

Ik kwam terecht bij Monique Benhaddou van Diëtistenpraktijk Food in Motion. Het eerste wat Monique zei: we gaan ons niet bezig houden met afvallen, we gaan ons richten op gezond eten! Ik wist niet wat me overkwam, bij een diëtiste moet je juist toch afvallen?? Toch was dit voor mij de allerbeste insteek, er zat ineens geen druk achter.

Stap voor stap liepen we alle eetmomenten langs, ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Hierdoor kreeg ik inzicht in wat ik at en hoe ik dit kon veranderen. Zonder het ‘foei’, dat mag niet. Het werd voor mij uiteindelijk echt een leuke zoektocht naar een nieuw eetpatroon, ik heb nooit geweten dat met eten bezig zijn zo leuk kon zijn. Alhoewel de focus dus helemaal niet op het afvallen lag begon er in mijn lichaam toch iets op gang te komen. En van de eerste onsjes die er af waren ging het naar kilo’s. En voor mijn gevoel met niet eens zoveel moeite. Daarnaast kreeg ik gaandeweg steeds meer informatie ter voorbereiding op de eventuele maagverkleining.

Ik had mijn eetgewoonten inmiddels zo aangepast dat ik er echt klaar voor was! Uiteindelijk heeft de begeleiding bij mij ongeveer een jaar geduurd. Ondertussen was ik al 23 kilo lichter en kreeg ik groen licht voor de operatie. Monique had een positief verslag gestuurd naar de diëtisten van de Nederlandse Obesitas Kliniek en zij accepteerden mij voor de operatie.

In januari 2017 startte ik mijn traject bij de Nederlandse Obesitas Kliniek en op 16 februari onderging ik mijn gastric sleeve operatie. Deze operatie is best een ingreep waar je goed van moet herstellen. Na de operatie eerst een tijd op vloeibaar voedsel en dan langzaam over naar vaste voeding. Het ging me goed af, mede door mijn goede voorbereiding met Monique. Ik had voorafgaand aan de operatie al geleerd hoe precies moest eten, wat goed werkte voor mijn lichaam, dus zat ik na de operatie redelijk vlot op een goed eetpatroon. Daar waar anderen na de operatie nog behoorlijk moeten zoeken naar de juiste voeding.

Mij lichaam bleef kilo’s verliezen, iets wat me nog nooit gelukt was, wat een overwinning! En nu, 2 jaar verder, 70 kilo lichter en een heel ander mens! Ondertussen ben ik al weer een keer bij Monique geweest om te laten zien hoe goed het nu met me gaat.

Voor wie ook een maagverkleinende operatie overweegt heb ik deze tip: bereid je goed voor met je voeding, samen met je diëtist, daar haal je echt al je winst uit! Je nieuwe leven begint niet na je maagverkleining, maar al op weg daar naartoe!

Groetjes Corine R.

Terug naar informatie over maagverkleining